Agenda CDA Buren

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Circulaire economie en duurzaamheid

CDA Buren wil helpen met bewustwording en verbinding maken tussen bedrijven, organisaties en lokale initiatieven die met circulaire economie bezig zijn. Een circulaire economie is een gesloten kringloop waarin grondstoffen, onderdelen en producten hun waarde zo min mogelijk verliezen en hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt.

  • Wij willen kortere ketens van het land naar het bord. Wat je van dichtbij haalt is verser, lekkerder en vaak minder belastend voor het milieu.
  • Daarom stimuleren wij lokale coöperaties van boeren, winkeliers en consumenten om regionale producten op de markt te brengen en zo bij te dragen aan een sterke lokale en circulaire economie.
  • De gemeente heeft zelf een belangrijke voorbeeldfunctie als het gaat om duurzaam inkoopbeleid bij de lokale ondernemers. Door werkzaamheden in bijvoorbeeld catering, productiewerk en (groen)onderhoud te beleggen bij ondernemers in onze gemeente bieden we elkaar de kans om een mooie invulling te geven aan maatschappelijke behoeften.
  • CDA Buren wil dat nieuwe scholen energieneutraal gebouwd worden en dat er aandacht is voor voldoende ventilatiemogelijkheden in de gebouwen.
  • Wij kiezen voor een circulaire economie, waarin hergebruik van materialen als glas, papier, plastics, elektrische apparaten en textiel voorop staat.
Free Joomla! templates by AgeThemes