Agenda CDA Buren

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Wie doet wat

Het CDA Buren kan uw kennis, mening en tijd altijd goed gebruiken! Of het nu gaat om uw expertise op een bepaald onderwerp of het met zijn allen voorbereiden van een voorbespreking of raadsvergadering, uw input is altijd van belang. Hoe breder de gemeente Buren vertegenwoordigt is in het CDA Buren, des te beter zijn we in staat om dat te doen wat we moeten doen voor de inwoners van Buren. 

Een fractie bestaat uit raadsleden, burgerleden en volgers. Het CDA Buren heeft één raadslid en twee burgerleden in de huidige gemeenteraad. We gaan naar werkgroepvergaderingen (commissievergaderingen) en bereiden samen met de fractievolgers de voorbesprekingen en de raadsvergaderingen voor. Wie doet nu wat en hoeveel tijd kost dat eigenlijk?  

Burgerlid

Elke fractie heeft op dit moment twee burgerleden. Een burgerlid mag in de voorbespreking het woord voeren voor de fractie, neemt deel aan werkgroepen en is aanwezig bij openbare informatiebijeenkomsten die binnen zijn/haar aandachtsgebied vallen. Afhankelijk van dat aandachtsgebied en de werkgroepen waaraan je deelneemt, kost het burgerlid zijn zo'n 5-10 uur in de week. Die tijd bestaan uit het lezen van stukken, het voorbereiden van werkgroepvergaderingen en het bijwonen van werkgroepvergaderingen en informatiebijeenkomsten. Je krijgt een vergoeding voor de voorbesprekingen waarin je het woord voert. Je koppelt werkgroepvergaderingen en bijeenkomsten terug in de fractievergadering, je levert je bijdrage met betrekking tot de voorbesprekingen en raadsvergaderingen. De ene week is het wat drukker dan de andere week. Heb je belangstelling voor het burgerlid zijn en wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Thomas Jansen of Willem van Blijderveen

Raadslid

De tijdsbesteding van een raadslid is natuurlijk afhankelijk van het aantal zetels dat een politieke partij in de raad heeft. Afhankelijk van je aandachtsgebied en de werkgroepen waaraan je deelneemt, kost het raadswerk zo'n 10-20 uur in de week. Je krijgt een vergoeding van de gemeente om eventueel verlof van je werk of minder werken te compenseren. Die tijd bestaat uit stukken lezen, vergaderingen voorbereiden en het bijwonen van bijeenkomsten. Daarnaast ben je natuurlijk ook bij de fractievergaderingen, daarin koppel je terug met betrekking tot de werkgroepen waaraan je deelneemt en lever je je bijdrage ook als het om onderwerpen gaat die niet bij jouw aandachtsgebied horen. Je bent aanwezig bij de raadsvergaderingen en voert het woord voor onze fractie als het een onderwerp uit jouw aandachtsgebied betreft. Het je belangstelling voor het raadslidmaatschap? Neem dan gerust contact op met Monique Bettink-Pierik of Peter van Dijk

Volger

Een fractievolger is bij de fractievergaderingen, leest de stukken die hem/haar interesseren en bezoekt openbare bijeenkomsten die binnen zijn/haar interesse- of kennisgebied liggen. Je koppelt terug in de fractievergaderingen en levert je bijdrage in de voorbereiding van de voorbespreking en de raadsvergadering. Wil je meer weten? Kom dan eens naar een fractievergadering. In de agenda kun je zien wanneer we vergaderen, neem contact op met Monique Bettink-Pierik als je aan wilt schuiven.

Free Joomla! templates by AgeThemes