Nog een dag en dan is het zover, de gemeenteraadsverkiezingen! Maar... wie stond er nou ook alweer op welke positie op de lijst? Bent u het overzicht van alle kandidaten voor alle lijsten kwijt? Of heeft u ze misschien niet gehad? Als u hier klikt,  kunt u een overzicht per lijst downloaden.

Afbeelding kieslijst

Joost van den Anker heeft een filmpje op mogen nemen om vooral ook de jongeren op te roepen te gaan stemmen aanstaande woensdag 21 maart. Met dank aan Mozaïk Welzijn. Meer weten? Bekijk dan de website. Meer weten over jongerenwerk? Download dan hier de maatschappelijke business case Jongerenwerk van Participe Advies, geschreven in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

CDA Buren zet zich natuurlijk in tijdens de Spin for Life marathon in zalencentrum Torenzicht in Lienden. Deze marathon wordt georganiseerd door Healthclub Julien. Gewapend met doorzettingsvermogen en in het CDA groen zijn onze deelnemers gemakkelijk te herkennen. Op de foto's onder andere Hein Beijer, Willy Veens en Riny Veenis. Wilt u doneren zodat u de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker steunt? Klik dan op deze link: https://supportanddonate.com/doneer-pagina/2198/spin-for-life-healthclub-julien-spin-for-life---healthclub-julien 

 

Onze kandidaat nummer 3 Monique Bettink mocht zich in het kader van 'Het Stemkistje' van de Gelderlander voorstellen aan de gemeente Buren en werd geïnterviewd door Rinke den Os.

Monique BettinkFoto William Hoogteyling © William Hoogteyling

 

Het Stemkistje: 'juiste zorg voor iedereen'
Monique Bettink woont nog geen jaar in Buren, maar wil actief deel uitmaken van de gemeenschap. Ze sloot zich aan bij het CDA om zich hard te maken voor 'de zwakkeren in de maatschappij'. 
 
,,Ik ben vestigingscoördinator van het huiswerkbegeleidingsinstituut van het KWC in Culemborg. Wat ik zie is dat kinderen heel veel van hun talent kunnen ontplooien en enorm winnen aan zelfvertrouwen als je ze de juiste hulp en begeleiding geeft.’’ Dat inzicht neemt Bettink mee naar de raad: ,,Ik wil dat iedereen de zorg krijgt die die verdient, niet alleen maar de sterkste die het hardste roept.’’


Bettink doet een oproep aan wie ontevreden is: ,,Wil je invloed op beleid dat gevoerd wordt, ben je het niet eens met hoe gemeenschapsgeld wordt besteed, wordt je mening onvoldoende vertegenwoordigd in de raad, stem dan!’’ 

Klik hier voor het artikel op De Gelderlander en de bijbehorende video

In StadBuren van 14 maart een interview met onze lijsttrekker Riny Veenis:

 

Riny VeenisBUREN Riny Veenis is acht jaar lang fractielid namens het CDA, de laatste twee jaar fungeert ze als fractievoorzitter en voor de verkiezingen uit is ze benoemd tot lijsttrekker. De eerste vier jaren stonden voor haar in het teken van leren, de afgelopen vier jaren waren in haar woorden 'heftig'. Als eerste vertrok CDA -wethouder Idzerd Lautenbach en werd Anne-Marie Vreman als CDA wethouder aangetrokken. Later viel het college en belandde Veenis in de oppositie. Enkele raadsvergaderingen terug stapte fractiegenoot Paul Molleman op.

Riny Veenis en Cees Zondag waren namens het CDA Buren aanwezig bij het (werk)bezoek van Annie Schreijer-Pierik (europarlementariër) aan de gemeente Neder-Betuwe. Samen campagne voeren, omdat je samen voor het CDA staat:  een breed maatschappelijk gedragen volkspartij die in het midden van de samenleving staat. Met een rechter en linker vleugel maar de grootste stootkracht is, net als in het voetbal, recht door het midden.

Op naar een klinkende overwinning van de Gemeenteraadsverkiezingen 2018.

 

 

 

Gisteravond was het zover: het lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018, georganiseerd door De Gelderlander. Alle lijsttrekkers (met uitzondering van de PCG die de heer Zaayer afgevaardigd had) waren vertegenwoordigd. Het debat was soms fel, maar vooral informatief. Duidelijk werd dat het CDA Buren voor een beleid gaat dat gericht is op de behoefte van de burger!

Als lokale afdeling van een landelijke partij ontstaat al snel het idee dat wij een groot budget zouden hebben voor onze campagne. Dat is niet het geval! Ook wij moeten gewoon onze mouwen opstropen en lekker aan de slag gaan om onze speerpunten en ons verkiezingsprogramma onder de aandacht te brengen.

Boeren moeten boeren kunnen blijven: ook een standpunt van het CDA Buren!

In de Lingeborgh te Geldermalsen vindt op 19 februari een bijeenkomst plaats georganiseerd door CDA West Betuwe, LTO Noord federatie Westelijke Rivierengebied en AGRICLUB Tricht met medewerking van Maurits von Martels en Jaco Geurts, Tweede Kamerleden CDA.

Wanneer: Maandagavond 19 februari 2018, 20.00 uur (inloop 19.30 uur). Waar: De Lingeborgh: Laan van Leeuwenstein 2 in Geldermalsen. 

Het lijkt wel alsof de agrarische sector in een achtbaan zit. Veel ontwikkelingen volgen elkaar op, zowel positief als negatief, en iedereen vindt er wel wat van. De kranten staan er vol mee. Melkveehouders, varkenshouders, kippenboeren, geitenboeren, akkerbouwers, fruittelers, glastuinders allemaal hebben ze hun problemen en uitdagingen.

Op maandag 19 februari organiseert Vrouwen van Nu in Buren een debat in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Verkeer in kleine kernen
  • Zorg (knelpunten)
  • Leefbaarheid in de kernen (afname voorzieningen)

Natuurlijk is het CDA Buren aanwezig: fractievoorzitster Riny Veenis zal namens het CDA Buren het woord voeren.

Free Joomla! templates by AgeThemes